Haber

Nasser Al Khelaifi: “Avrupa Süper Ligi destekçileri futbolu bölmeye çalışıyor”

Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) Lideri Nasser Al Khelaifi, Avrupa Üstün Ligi (ESL) destekçilerinin futbolu bölmeye çalıştığını söyledi.

Geçen yıl nisan ayında tartışmalı bir biçimde tanıtımı yapılan Avrupa Harika Ligi için kendilerine gönderilen katılma davetlerini reddeden Paris Saint-Germain Lideri Al Khelaifi, ESL’ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

ECA Başkanılığının yanı sıra UEFA Yönetim Kurulu Üyesi de olan Al Khelaifi, çarşamba günü düzenlenen ‘Avrupa Futbolunun Geleceğine Ait UEFA Kongresi’nde konuya değinerek, “Bazı insanlar hala PR sunumları ile tarihi yeniden yazmaya ve futbolu bölmeye çalışıyorlar. Dürüst olmak gerekirse, onlar için üzülüyorum çünkü dün, futbolu ve ekosistemini anlamadıklarını kanıtladılar” cümlelerine yer verdi.

“Şampiyonlar Ligi’nin gereğince rekabetçi olmadığını duyuyoruz”

“Avrupa futbolunun büsbütün bozulduğunu tez ediyorlar. Bu fikirdeki ekipler hala turnuvalarda oynamaya devam ediyorlar, bunu anlamıyorum” diyen Al Khelaifi, şöyle devam etti:

“Geçen hafta, kulübümün yer aldığı kümeden üst cinse yükselenler son dakikada belirlendi. Hak ederek kazanan Benfica’yı tebrik ederim. D Grubu’ndaki her grup, kümesi başkan yahut sonuncu olarak bitirebilirdi ama görünüşe nazaran bu gereğince heyecan verici değil; tahlil de onlarda. Şampiyonlar Ligi’nin gereğince rekabetçi olmadığını duyuyoruz. Fakat birçok büyük kulüp küme evresinden çıkamadı. Bunlardan biri benim ekibim da olabilirdi, bu futbol. Eski bir oyuncu olarak teniste küçük bir tecrübem var. Size şöyle söyleyeyim; Rafael Nadal ve Roger Federer, spor tarihindeki en büyük oyunculardan ikisidir. Bunun nedeni her vakit birlikte oynamaları değil. Zira çok çalıştılar. Hangi sıralamada oynarlarsa oynasınlar, her maç kıymetliydi. Hiçbir vakit en âlâ oyunculardan oluşan kapalı bir lig istemediler. Tenis ailesini savundular. Lütfen başarısızlıklarınızı haklı çıkarmak için verdiğiniz örneklerde onların mükemmel isimlerini kullanmayın.”

“Futbol yasal bir kontrat değil, toplumsal bir sözleşmedir”

Avrupa futbolunun geleceği belirlenirken tüm paydaşların çıkarlarının dikkate alınması gerektiğini de vurgulayan Al Khelaifi, “Tüm ligler, tüm kulüpler, ulusal federasyonlar, taraftarlar ve yardımımıza muhtaçlığı olan tüm topluluklar.. Bilhassa taraftarları daha fazla düşünmemiz gerekiyor. Futbolda şahsî çıkarın yeri yoktur. Ayrıyeten ıslahat yapmak için bir şeyleri yıkmamıza da gerek yok. Sistemin içinden büyük bir olumlu değişiklik elde edebiliriz. UEFA ve ECA bunu geçtiğimiz yıl içinde esasen gösterdi. Tüm karşılıklara sahip değilim ve her şeyin harika olduğunu söylemiyorum. Lakin ECA’da, son görüşmemizden bu yana Avrupa futbolunu bir ortaya getirdiğimiz için gurur duyuyoruz. Asla dinlenmemeliyiz. Bu yalnızca başlangıç. Bugün burada tüm paydaşlarla ortaklaşa yapılacak daha çok şey var. Lütfen önümüzdeki birkaç ay boyunca bir şeyi unutmayın: Futbol yasal bir mukavele değil, toplumsal bir kontrattır. Taraftarlar sokaklarda protesto ederken yasal taahhütler hakkında bağırmıyorlardı. Futbol; kulüpler ve oyuncular, oyuncular ve taraftarlar, taraftarlar ve başka paydaşlar ortasında kurulmuş bir bağdır. Bu asla değişmeyecek” tabirlerini kullandı. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu