Haber

HDP’li Pekgözegü’den Amasra Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı Yıldız’ın yönetimine eleştiri

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, TBMM Amasra Maden Kazası Araştırma Kurulunda Lider ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’ın muhalefet milletvekillerini engellediğini, yetkililerle interaktif soru cevap yapılmasına izin vermediğini öne sürdü.

Pekgözegü, HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanonğlu ile Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Amasra Maden Kazası Araştırma Komitesinin çalışmalarını eleştirdi.

Komisyon çalışmalarının yanlışlı başlatıldığını ileri süren Pekgözegü, “Soma katliamının siyasi sorumlusu o zamanki Enerji Bakanı, bugün bu komisyonun başına getirilerek katliamlar normalleştirilmeye çalışılıyor.” dedi.

Yıldız’ın zamanı kısıtlayan, muhalefet milletvekilleri üzerinde baskı kurmaya çalışan otoriter bir yönetim anlayışıyla komisyonu yönettiğini savunan Pekgözegü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Adnan Ertem’in sorulara karşılık vereceği esnada, interaktif bir halde gelişen soru yanıt kısmına Kurul Lideri Yıldız’ın müdahalede bulunduğunu iddia etti. Pekgözegü, Yıldız’ın Bakan Yardımcısı Ertem’e, milletvekillerinin sorularını cevaplaması için yalnızca 10 dakika mühlet verdiğini söyledi.

HDP İstanbul Milletvekili Kenanoğlu da kurul lideri seçiminin adeta milletvekillerinden kaçırılarak yapıldığını öne sürdü.

Kenanoğlu, İçişleri Bakanlığınca duyurulan ülke genelinde yapılacak “Çök, kapan ve tutun” tatbikatlarına da değinerek, Sarsıntı Araştırma Komitesi tarafından 2021 yılının temmuz ayında yayımlanan ve 268 teklifin yer aldığı raporla ilgili bir takip yapılmadığını savundu.

Bu teklifler çerçevesinde 46 kanun teklifi hazırladıklarını anlatan Kenanoğlu, “Bu tatbikat, İçişleri Bakanı’nın alışık olduğumuz şovlarından öte bir şey değildir.” tabirlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu