Haber

Bodrum Enstitüsü Arama Konferansı Gerçekleştirildi

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası’nın desteğiyle Türkiye’nin ve dünyanın farklı üniversitelerinden akademisyenler tarafından kurulan Bodrum Enstitüsü’nün stratejik planının şekilleneceği Arama Konferansı düzenlendi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum İl Yönetim Kurulu Başkanı Arif Yılmaz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. , Bodrum Enstitüsü yönetimi, akademisyenler ve STK temsilcileri katıldı.

“Ülkemizin ve Bodrum’un yeni fikirler üretmesi gerekiyor”

2022 yılı Haziran ayında faaliyetlerine başlayan Bodrum Enstitü Arama Konferansı’nın açılış konuşmasını yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’da daha önce uygulanmayan bir projenin hayata geçirildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Biz belediye olarak bu projeye tüm desteğimizi veriyoruz. Özellikle ülkemizin ve Bodrum’un ihtiyacı olan yeni fikirlerin ve yeni projelerin üretilmesi ve hayata geçirilmesi. Ülkemizin buna ihtiyacı var. Akademik çevrelerin bu çalışmalara dahil olması ve bize yol göstermesi çok önemli” dedi.

Kurulduğu günden bu yana önemli çalışmalara imza atacağına inandığı Bodrum Enstitüsünün bir perspektif çalışması yürüttüğünü sözlerine ekleyen Önder Aras, “Yurt dışından öğrenciler getiriliyor, Bodrum’un tanıtımına katkı sağlıyor, bilimsel çalışmalar yapılıyor, ve uluslararası ilişkiler hakkında fikirler burada geliştirilir. Bodrum biliyorsunuz Türkiye’de ve dünyada bilinen ve ziyaret edilen bir yer.” söz konusu.

“Bodrum’da çok önemli şahsiyetler yaşıyor”

Bodrum’un insan potansiyeline dikkat çeken Lider Aras, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’den çok önemli akademisyenler, çok değerli siyasetçiler, bürokrasiden büyüklerimiz, kültür sanat dünyasından çok değerli şahsiyetler Bodrum’da yaşıyor ve Bodrum’un gelişimine, değişimine, dönüşümüne katkı sağlamak istiyorlar. Ve kendi bilgi ve deneyimlerini fiilen kullanabilecekleri ve paylaşabilecekleri bu tür oluşumları önemsiyoruz. Çünkü bazen kendimizi çok fazla kapatıyoruz. İçe dönük olduğumuzda insanlar günlük durumlarda ve yoğun çalışma saatlerinde çevrelerini göremezler. Burada da Bodrum Enstitüsü’nün çok uygun olduğunu düşünüyorum.”

Bodrum Enstitüsü’ne çalışmalarında başarılar dileyen Bodrum Ticaret Odası Başkan Vekili İbrahim Akkaya, “Bu çok değerli girişimin Bodrum’un dertlerine deva olmasını temenni ediyorum” dedi. söz konusu.

Bodrum Enstitü faaliyetleri ve gelecek vizyonunun sunumu ile başlayan programda, Bodrumlu yerel paydaşlarla kümelenme çalışması ve beyin fırtınası yapıldı.

Çalışma raporlarının sunumu ile devam eden konferansın kapanış konuşmasını yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yerel paydaşların değerinin bir kez daha ortaya çıktığını belirtti.

“Bodrum’da öğrenciler derslerini daha mutlu işliyor”

Bodrum Enstitüsü Koordinatörü Prof. Dr. Haldun Yalçınkaya, Bodrum Enstitüsü’nün çalışmaları ve hedefleri hakkında şunları söyledi:

“Bodrum Enstitüsü Haziran 2022’de faaliyete geçti. Şimdiye kadar 10 farklı etkinlik yaptık ve önümüzdeki yıl için planlar yapıyoruz. Temelde akademisyenlerin ve öğrencilerin üniversitelere yaptığı her şeyi Bodrum’da yapmayı hedefliyoruz. Çünkü biz Bodrum’da işimizi yaparsak daha keyifle yaparız. Öğrenciler Bodrum’da derslerinden daha memnun. Bundan yararlanmak istiyoruz. Böyle bir girişimi başlattık. Eğitim sistemi değişiyor, online eğitimin arttığı bir ortamda öğrencilerin odalarından çıkıp Bodrum’a gelmelerini ve yüz yüze eğitim almalarını sağlayacak bir girişim. Genel olarak sosyal bilimleri kapsıyor ama diğer alanlara da kayıyoruz. Bu konferansta Bodrum Enstitüsü’nü yerel paydaşlarla, nasıl görmek istiyorlarsa, çağdaş yönetim kurallarıyla tasarlamaya çalışacağız. Ondan sonra bir planımız olacak. Bu plana göre Bodrumlular bizden ne istiyorsa onu yapacağız” dedi.

“Bir üniversiteyi değil, tüm üniversiteleri Bodrum’a kazandıracağımıza söz veriyoruz”

“Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası’nın bize verdiği destek çok anlamlı. İlçede bulunan kurum, STK ve oteller tarafından verilen destekler bulunmaktadır. Bu yerel destekle bir üniversiteyi değil tüm üniversiteleri Bodrum’a kazandıracağımızın sözünü veriyoruz” dedi. diyen Prof. Dr. Haldun Yalçınkaya sözlerini şöyle tamamladı:

“10 ay boyunca 4 yaz okulu, 3 çalıştay, 2 panel ve 1 konferans düzenledik. 2023 Ekim ayına kadar olan süreçte 14 farklı aktivite planladık. Ortada başka aktivitelerimiz de olacak. Ayrıca 10 farklı proje önerisi yaptık. Bunları yaparken öğrencilerden herhangi bir talepte bulunmadan aslında kaynağı kendimiz oluşturuyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Kozmik düzeyde bilgi paylaşımına neden olur. Aslında bu Bodrum’un kapasitesi sayesinde oluyor. Bodrum’un entelektüel kapasitesinin yüksek olması, yerli ve yabancı akademisyenleri buraya getirmemize neden oluyor. Bu kapasite artarak devam edecek. Bugün stratejik planı hazırlayıp açıklayacağız.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

nallihanhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu