Haber

Düzce Valisi Atay’dan 12 Kasım Düzce Depremi mesajı

Düzce Valisi Cevdet Atay, 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin 23. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Atay, mesajında, Düzce’nin 23 yıl evvel, 86 gün ortayla iki büyük sarsıntısı yaşadığını belirtti.

Yaşanan felaketin yüzlerce insanın vefatına ve yaralanmasına, binlerce konut ve iş yerinin yıkılmasına, ziyan görmesine neden olduğunu hatırlatan Atay, “12 Kasım Düzce Depremi’nin yıl dönümünde, bir kez daha bu derin hüznü ve 23 yıldır acıyı yüreklerimizde yaşıyoruz. Deprem Bölgeleri Haritasına göre, yurdumuzun yüzde 92’sinin zelzele bölgeleri içerisinde olduğu, vilayetimizin de sarsıntı tehlikesi altında yaşadığı bilinmektedir. Ülkemizde 1999 yılında meydana gelen Marmara Zelzelesi ve Düzce Zelzelesi ile önlemler artırılmış, vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi bakımından çalışmalar yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Atay, İçişleri Bakanlığının 2021 yılını “Türkiye Afet Eğitim Yılı”, 2022 yılını ise “Türkiye Afet Tatbikat Yılı” ilan ettiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

“Bu çerçeve de farkındalık oluşturmak ve bilinçlendirmek ismine, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun öncülüğünde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinesinde (AFAD) ülkemizde ilk kez eşzamanlı olarak, tüm vatandaşlarımızın katılımıyla tarihte, elim olarak bilinen hepimizin ciğerlerinin kavrulduğu Düzce Depremi’nin yıl dönümü olan 12 Kasım saat 18.57’de ‘çök- kapan -tutun’ sarsıntı tatbikatı yapılacaktır. Bu tatbikatla toplumuzun her bir bireyine, insanımıza, tüm kurumlarımıza, her an bir afetle karşı karşıya kalabileceğimizi ve bunun için hazır olmamızın gerekliliğini söz etmekteyiz. Ülkece hem yapısal hem de insani reflekslerimiz bu nokta da kıymet arz etmektedir. Bu vesileyle tüm Düzceli vatandaşlarımızın meskende, dışarda, iş yerinde nerede olurlarsa olsunlar yapılacak olan Türkiye Tatbikatına takviye vermelerini istirham ediyorum. Hoş vilayetimizin, bir daha bu türlü felaketlerle karşılaşmamasını temenni ediyorum. Zelzelede hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, geride kalanlara sağlıklı, memnun, güzel ömürler diliyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elvankent Evden Eve Nakliyat
Almak istediğin hizmeti anlat ve teklifleri topla
Başa dön tuşu